Drupal techtalk 20 oktober

3 minuten lezen

Afgelopen donderdag was het zover, de eerste Drupal techtalk uit de nieuwe reeks was een feit. In deze meetings, georganiseerd door Swis, Synetic, React Online en Finalist wordt door developers een presentatie gehouden over een brede variatie aan technische onderwerpen.

Hoewel onderwerp een brede variatie kent, heeft de presentatie altijd te maken met Drupal. De locatie voor de eerste vier edities is op de kantoren van de organiserende partijen. Daarna kunnen deelnemers zelf een locatie aandragen. De eerste techtalk vond plaats bij Finalist in Maarssen.

De presentaties

Door een drietal sprekers werd met een eigen verhaal Drupal belicht. Rolf van de Krol trapte af door het publiek te laten zien hoe Swis omgaat met het up to date houden van de verschillende Drupal websites die in beheer zijn. Daarna was het de beurt aan David Bekker die liet zien wanneer Drupal 9 end of life was, wanneer Drupal 11 en 12 hun intrede doen en het meest belangrijk: dat we zo snel mogelijk aan de slag moeten met het updaten van sites naar Drupal 10!
De laatste spreker van de avond was Jori Regter die de aanwezigen meenam op de reis die iedere developers veelvuldig maakt: het vinden van een zeer specifieke, maar niet min irritante bug in een belangrijke website...

Een echte pizza sessie :)

De Drupal techtalk, een wederkerend evenement door en voor de community is ooit gestart door Marc van Gendt. Helaas kon hij zelf niet aanwezig zijn maar met een mooie kaart wist hij op een waardige en leuke manier het stokje over te dragen. Wie weet is hiermee ook weer een nieuwe traditie tot leven gekomen!

De volgende editie...?

De eerste Drupal techtalk was een gezellige bijeenkomst met pizza, bier/ fris en leuke/ boeiende presentaties. Mocht je het gemist hebben en de volgende keer willen langs willen komen, hou dan de Slack groep aankondigingen goed in de gaten.
De volgende editie zal worden georganiseerd door React Online. De datum zal zo snel mogelijk bekend gemaakt worden.
Heb je een leuk onderwerp of een boeiende presentatie in gedachte en wil je spreken op een toekomstige techtalk? Laat het mij weten via: [email protected]!

erik.huijs

Informatie Analist[email protected]LinkedInDrupal
Meer van erik.huijs

Meer artikelen

drupal 9
drupal 10

Start voorbereiden van einde Drupal 9 op 1 november 2023

7 minuten lezen
Lees het artikel Start voorbereiden van einde Drupal 9 op 1 november 2023
devoxx
congres
java

Evaluatie 19e editie Devoxx België

6 minuten lezen
Lees het artikel Evaluatie 19e editie Devoxx België
devoxx
congres
java

19e editie van Devoxx België volgende week van start

3 minuten lezen
Lees het artikel 19e editie van Devoxx België volgende week van start