5 handige drupal modules om hoger in Google te komen

09 oktober 2020
2 minuten

Wil je een hogere positie halen in Google? Ik heb 5 drupal modules geselecteerd die je hierbij gaan helpen. Voor het schrijven van goede content is relevantie het belangrijkste en schrijf voor de bezoeker, zo bekijkt Google je content ook.

1. Page title

De paginatitel is een belangrijk veld om je SEO score te verbeteren. In de standaard drupal implementatie is de titel van je artikel gelijk aan de titel welke in je browsertabje zichtbaar is, de 'html titel'. Met de page title module kan je zorgen dat beide velden los van elkaar van de juiste content voorzien kan worden.

2. Metatags

De google zoekresultaten worden gevuld met een samenstelling van de content op de achterliggende pagina of met de aangeleverde informatie uit de Metatags. Met de Metatags module beschrijf je wat de bezoeker kan verwachten op jouw pagina. Denk hierbij ook de relevante zoekwoorden van jouw bezoeker. Het is verstandig een 'call to action' in de meta omschrijving op te nemen. Bijvoorbeeld: 'Vraag de gratis folder aan'

3. (Global) redirect

De Goblal redirect module helpt bij het voorkomen van 'duplicate content', dezelfde content op verschillende urls. De Drupal urls zoals node/123 worden gefilterd en er wordt automatisch gecontroleerd of de clean urls aan staan.

De Redirect module maakt automatisch een 301 redirect aan als de titel en hiermee de url van je artikel aangepast wordt, zo blijft het artikel bereikbaar en weet Google bij het indexeren dat het artikel aangepast is. De 'oude' url wordt uit de google zoekresultaten verwijderd en de nieuwe url wordt in de zoekresultaten opgenomen.

4. XML Sitemap

De XML Sitemap is nodig om zoekmachines te helpen met het indexeren van de website. Zodra de Sitemap gemaakt is kan dan gekoppeld worden in Google Search Console, ook wel bekend onder de oude benaming Google Webmaster Tools.

5. AMP (Accelerated Mobile Pages)

Een van de belangrijkste factoren voor een hoge positie in Google is snelheid. Een pagina welke supersnel beschikbaar is, wordt prettiger ervaren dan een pagina waar je op moet wachten. Zeker voor mobiel is dit heel belangrijk, omdat je soms ook te maken hebt met een trage 3G verbinding. Met AMP pagina's wordt er een versimpelde variant van de webpagina ingeladen, welke ook met een trage verbinding sneller het gewenste resultaat geeft. Websites welke AMP gebruiken voorrang krijgen op sites welke dat niet hebben.

Zullen we je met installatie van bovenstaande modules en andere tips helpen aan een hogere positie in Google? Of: wil jouw organisatie aan de slag met Drupal en profiteren van alle voordelen die Drupal te bieden heeft? Kijk dan eens op de Finalist webpagina speciaal over Drupal.

Meer artikelen